15 napos idojárásjelentés
 

10 indok, amiért az infrafűtés az okos otthontervező emberek egyik legkedveltebb fűtési rendszere lehet

 

Infrafűtés Hunyja le a szemét, és képzelje el, ahogy a nap sugarai melengetően simogatják az arcát. Milyen érzés, amikor a tél után érkező tavasz első melege megérinti a bőrét. Ezt az érzést otthonába varázsolhatja, és még kint zord idő van, bent Hawaii melege köszöntheti minden nap. Ráadásul még a teste is hálás lesz érte!

Bemutatkozik a
21. század elektromos fűtése, amelynek
a híre viharsebességgel terjed
a hazai házfelújítók, és
az építkezők körében

Ugye Ön is hallott már arról, hogy szinte minden fűtésnek megvan a maga „kis szépséghibája”.

 • A gázfűtés egyre drágább, és gazdaságtalan is.

 • A cirkófűtés a távolabbi pontokon a víz lehűlése miatt sok felesleges energiát használ el.

 • Ezek a fűtési módok a levegőben hőlépcsőket hoznak létre, így gyakori a forró fej - hideg láb érzete.

 • A vizes padlófűtés az allergiában szenvedőknek jelent igazán kellemetlenséget, de mivel száll a por, ezért mindenképpen egészségtelen, és nem túl higiénikus.

 • A kazánoknál számolni kell azzal a ténnyel, hogy az udvart is fűti, hiszen a kéményen keresztül jelentős a hőveszteség.

Azonban most már itthon is elérhető egy nagyon különleges fűtés, amiről én személy szerint még nem igen találtam semmi negatívumot…

Mit szólna hozzá, ha azt mondanám, hogy az otthonában már a fűtés is hozzájárulna ahhoz, hogy

 • fittebben, egészségesebben,
 • jobb közérzettel,
 • és jóval kedvezőbb költségek mellett élhetne?

Legalábbis a fűtési szezonban!

Gondolja csak végig, hogy amikor megtervezi házát, építkezik, vagy felújít, milyen álmokat sző azzal kapcsolatban?

Én tudom, hogy szeretne olyan házat tervezni, amelyben kényelmes, kellemes érzés lakni, amelyet igazán az otthonának érez.

Azt is tudom, hogy olyan otthont szeretne, ahol a mindennapokat nem a sok kellemetlenség, hanem a kényelem, a jó közérzet és az egészség érzése uralja.

 

Hogyan lehet a része ennek egy fűtési rendszer?

Először is nézzük meg, hogy mit tehet egy otthonért a fűtés…

A hideg az egyik legnagyobb ellenségünk. Mindannyian utálunk fázni. Éppen ezért, már az őskor óta fűtjük azt a helyet, ahol élünk.

A modern kor elektromosfűtései már számtalan formában alkalmasak, hogy kiűzzük a hideget otthonuk falai közül. És biztos vagyok abban, hogy Ön is nagyon körültekintően akarja megtervezni, és kiválasztani a legmegfelelőbb fűtési módot. Azonban…

Talán érdemes lehet elgondolkodnia pár égetően fontos kérdésen…

 • A kéményét hová építesse? – ha csak a fűtés miatt kell amúgy is kéményt építenie, akkor lehet, hogy most ezt az üzenetet kitörő örömmel fogadja majd.
 • Milyen kazánt vegyen? – Rengeteg rémhír terjeng a kazánokról. Nem ijesztegetni akarom, de volt, aki már belehalt abba, hogy nem megfelelő kazánt vásárolt, és ebben az előbb emlegetett kéménynek is fontos szerep jutott.
 • Mennyi annak az élettartama? – A legtöbb fűtést bizonyos időközönként karban kell tartani. Ugye, hosszútávon felkészült erre is? És bizony a kazánok egyre kevesebb ideig húzzák probléma nélkül.
 • Hová tegye a fűtőtesteket? – Vannak szobák, ahol kifejezetten zavaró a radiátor, vagy az egyéb fűtőtest. Szinte lehetetlenné teszi a normális berendezést. De mivel ezt már így szoktuk meg, ezért megtanultunk együtt élni vele. De biztos, hogy ennek így kell lennie?
 • Milyen design illene a bútoraihoz? – Na, ez az, ami szinte mindig érdekes problémákat vet fel. Egy lakberendezőnek például a radiátor az egyik rémálma! Ha pedig úgynevezett design-fűtést szeretne, akkor mélyen bele kell nyúlnia a zsebébe!
 • Milyen lesz a ház hőelosztása? – Sokan nem is gondolnak bele, hogy egy szoba levegőjét kb. 20%-kal túl kell fűteni. Ahhoz, hogy fejmagasságban 23 fok legyen, a plafon közelében 28-29 fokot kell előállítani, míg a padló közelében csak 19 fok körül lesz a hőmérséklet. Így szinte mindig érezni fogja, hogy fejmagasságban meleg van, miközben a lába meg fázik.
 • És, hogy még egy fűtés a bent élők egészségi állapotára is jótékony hatással legyen! – Na ez már lehet, hogy sok egyszerre. Pedig…
Ha Ön is úgy akarja, akkor ezeken a kérdéseken nem kell törnie a fejét többé!

Hiszen itt van egy olyan magas színvonalú elektromos fűtési rendszer, amely korszerűsége és energiatakarékossága miatt is egyre népszerűbb… és vérbeli profiként, a XXI. század magas elvárásait szigorúan túlteljesítve, kompromisszumok nélküli megoldást nyújt Önnek!

Ön is azok közé szeretne tartozni, akik meg akarják valósítani azt a törekvésüket, hogy az otthonukat a legkényelmesebben, és a legjobban alakítsák ki saját maguk és családjuk számára? Az elektromos fűtések terén az Infrapanel egy ilyen fűtési mód. A mai korszerű technikának köszönhetően az Infrafűtési kialakítás nagyon magas komfortot biztosít.

  • Nincs több aggodalom a falon útban lévő fűtőtestek miatt! Ugyanis az infrafűtést a plafonra lehet felszerelni, ahol maximum a csillár helye lehetne kérdés, de hát akkora helyen több kicsi elektromos berendezés is megfér egymás mellett.
  • Az infrapanelek többfajta teljesítménnyel rendelkeznek, így gyakorlatilag nincs olyan fűtendő helyiség, amit ne lehetne tökéletesen felfűteni vele. Különösen alkalmas, csekély helyigénye és alacsony felületi hőmérséklete miatt, kisebb helyiségek temperálására. (Például: újságos pavilonok, pénztáros fülkék, fürdők, WC-k, stb.) Dekorációs vagy egyedi panel formájában is használható, mint helyi melegítő.
  • Az infrafűtés akár "éghető felületre" is felszerelhető! (pl: ez a tény faházaknál igazán jól jöhet)
  • Az elektromos fűtési rendszerek élettartama korlátlan, köszönhetően egy olyan különleges technológiának, amit jelenleg csakis az infrafűtés tudhat magáénak
  • A fűtőtest formája bármilyen környezetbe beilleszthető, több színben választható, tehát még itt sincsenek kompromisszumok.
  • Otthonába percek alatt tökéletes meleget varázsol,SŐT… a nyári tengerpartok melegét hozza el Önhöz, és még az egészségére is jótékonyan fog hatni.
  • Az otthona hőeloszlásának egyenletessége maximális lesz. Így nem alakulnak ki úgynevezett "hőlépcsők" amik alapján most vége annak, hogy a helyiség egyik pontjában fázunk, míg a másik pontján melegünk van.
  • Majdnem elfelejtettem Az infrafűtéshez csak egy konnektor kell, és kész. Ugye ez azért egyszerűbb így?
  • És végül, de nem utolsó sorban milyen fantasztikus az, hogy jóval több pénze marad a pénztárcájában, hiszen egy különösen energiatakarékos megoldást választott. Egyesek azt feltételezik, hogy villamos árammal fűteni drága, de az infrafűtés éjszakai – alacsonyabb díjú – árammal is üzemeltethető. Ez pedig ma a legolcsóbb lehetőség.
Hogyan is működik az infrafűtés?

Az infrapanel egy tábla alakú fűtőtest olyan kialakítással, hogy a fűtő oldalán az energia áramlása maximális, ellenkező irányban viszont minimális. Ez, a működő oldalon elhelyezett kerámiaszemcséknek, a passzív oldalon pedig a minőségi hőszigetelés segítségével érhető el.

Az infrapanel az elektromos energiát alakítja hővé, amely egyenletesen van elosztva a helyiség légterében. A kerámiakristályok 7-10 µm hullámhosszú sugárzással maximalizálják a hőleadást az egész felületen a környező térség felé. Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a nap melegíti Földünket és minden élőlény 99%-ban szívja magába.

Mi szabályozza az Infrafűtést?

A paneleket szobatermosztát kapcsolja ki és be. Egyetlen termosztát több panelt is tud vezérelni.

És, hogy mennyire jó fűtési mód ez? Gondoljon csak az infra szaunára! Ugye ott azért elég meleg van?

Elképzelte mindez mennyivel egyszerűbbé tesz mindent?

Nincs körülményes „berendezési ötletbörze” – oda teszi a bútorait, ahová akarja, mert többé nem lesznek útban a fűtőtestek.

Nincs több „forró fej-hideg láb” effektus – ugyanis az infrafűtéssel tökéletes hőeloszlással számolhat

Nincs több karbantartási „Hogyan oldjuk meg a legkedvezőbben” családi kupaktanács – ha már felszerelték, el is felejtheti, hogy infrafűtés is van a házban (persze azért télen be kell kapcsolnia)

Ráadásul…

Fittebben, jobb közérzettel szeretne élni az otthonában?

Persze mondhatja azt is, hogy…

„Na de én nem akarom, hogy az otthonomban láthatatlan sugarak „repkedjenek” össze-vissza!”

Higgye el, nincs mitől tartania! Ugyanis…

Tény, hogy az infravörös sugarakat gyógyászati célokra is alkalmazzák! – Nem, azok nem egy „speciális fajtái” ennek a sugárzásnak, hanem PONTOSAN UGYANAZok a sugarak!

Tény, hogy az infrasugárzás, a napsugárzás leghasznosabb fajtája, amely Földünk minden élőlényének az életet jelenti!

Tény, hogy ezek a sugarak tökéletesen melegítenek – Gondoljon csak arra, hogy még a világűr pokoli hidege sem tudja kihűteni őket!

Tény, hogy ezek a sugarak adják azt a hőt minden élőlénynek, amely a szervezetük működéséhez elengedhetetlen! – Gondoljon csak arra, mi történik egy növénnyel, ha nem kap ebből a hőből! És most teljesen mindegy, hogy a szobában mennyire van meleg!

Hogyan működik az infrafűtés?

Az infrasugarak a hőenergiát közvetlenül a testnek, és környező tárgyaknak adják át! Hogy ez miért annyira jó?

 • mert nem kell felmelegítenie a levegőt, ami hosszadalmas, és komoly energiaveszteséggel jár – így az infrafűtés gyorsan meleget varázsol az Ön otthonába is, és kisebb hőveszteséggel kell számolnia az ablakon, és a falakon keresztül
 • mert a falak felmelegítésével garantálja a helyiség egyenletes hőeloszlását
 • mert a test szövetei mélyén fejtik ki hatásukat, így nem a bőrfelületet melegítik, mint a hagyományos fűtések, hanem az egész testén érezni fogja a kellemes, simogató meleget
 • mert frissítik az Ön vérkeringését – akár egy terápiás kezelésen – és csökkenthetik a gyulladásokat, lazítják az Ön izomzatát, ezáltal jobb közérzettel ajándékozza meg otthona infrafűtése, ráadásul még az anyagcsere folyamatokra is pozitív hatással van
 

És egyetlen pillanatig sem kell tartania attól, hogy esetleg bármilyen tárgyat, vagy éppen az Ön testét túlmelegítené ez a fűtés, mivel éppen csak annyi hőenergiát ad át a tárgyaknak, és az Ön testének, amitől tökéletesen kellemes hőérzet alakul ki, az összes többi sugár visszaverődik. És, hogy ez mindig így legyen, arról az alapos, átgondolt tervezés, és egy profi szabályozó rendszer gondoskodik.

Hihetetlen, ugye?

Megdöbbentő tény, hogy az infrafűtő panelekből kiáramló infravörös sugarak például a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt 25 foknál, 2-4 C˚-kal alacsonyabb hőmérsékleten is tökéletes hő- és komfortérzetet biztosítanak.

SŐT! Az infrafűtésnél csökken a hőveszteség is a helyiségben, mivel a vakolat felmelegszik és hőfüggöny alakul ki.

Képzelje el egy pillanatra, hogy ül a nappalijában és egy kellemes zene mellett olvasgat…

…és milyen felemelő érzés, hogy nem kell aggódnia, hogy fázni fog 15 perc belül, ha nem mozog. Mivel…

…az Infrafűtés hatására a fal és a padlózat hőmérséklete mintegy 2 Celsius fokkal magasabb lesz, mint a levegőé, ami nagyon kellemes hőérzetet biztosít Önnek.

Ha pedig az allergiának, penésznek esélyt sem akar adni, és még több energiát szeretne megtakarítani, akkor a beltéri falakra felhordható hőpajzs bevonatot feltétlenül meg kell ismernie!

Gondolja csak végig alaposan:

 • Amíg a hagyományos fűtési megoldásoknak előbb nagy tömeget kell felmelegítenie (padlót, illetve vizet a kazánban és radiátorban), addig…
 • …az elektromos infrapanelek időállandója max. 900 másodperc. És
…nem lenne csodálatos, ha az Ön vagy családtagja allergiája sem jönne elő folyton?

Az infrafűtés nem keringteti a levegőt, nem száll a por, ugyanakkor megakadályozza a fal kondenzvíz-képződését, a padlózat, a fal penészesedését.

Igen szeretném, ha az én otthonomat is a Nap melege fűtené »

Tehát összegezve…

11 indok, hogy miért pont az infrafűtési rendszer jelenti Önnek a tökéletes megoldást…
 1. Az infrafűtés lakások, családi házak ideális fűtése, mivel a fűtőelemeknek szinte semmilyen helyigénye nincs. Esztétikai megjelenése a legmagasabb igényeket is kielégíti, az egyéni elképzelések szerint.
 2. A hőt sugárzással adja át a határoló felületeknek, berendezési tárgyaknak, ugyanígy melegíti a bent élő embereket, állatokat, növényeket. A tárgyak, a falak, és a padlózat lassan és egyenletesen adják át a hőt a helyiség levegőjének. Így tulajdonképpen ingyen, nagytömegű hőtárolókhoz, radiátorokhoz jutunk. Ez a jelenség áll legközelebb az ember természetes hőigényéhez, és kellemes közérzetéhez. Ezt Ön is szeretni fogja!
 3. Szeretni fogja, ha allergiás, mivel a lehető legkevesebb levegőáramlással járó hatást okoz. Az állandó hideg-meleg levegő cirkuláció ugyanis a helyiségben sok port kever fel, és azt ott lebegteti folyamatosan. Azonban itt nincs semmiféle légáramlás!
 4. A falak és berendezési tárgyak hőmérséklete mindig magasabb, mint a levegő hőmérséklete, ezért azokon apárakicsapódási jelenség nem alakul ki. Így a penésznek esélye sem marad!
 5. hő egyenletesen, alulról felfele oszlik el, minimális különbséggel. Így, egy átlagos belmagasságú lakótérben a mennyezeten mért hőmérséklet, CSAK 1,5-2 °C-al magasabb, mint az aljzaton. A hagyományos fűtéseknél ez 6-8 °C is lehet.
 6. Az infrafűtés alacsony felületi hőmérsékleten üzemel, ezáltal a nem perzseli a levegőben lévő szilárd testeket, vagyis nem okoz kellemetlen szagokatA fűtött tér levegőjének egyéb fizikai tulajdonságait, például a páratartalmát sem befolyásolja.
 7. Akár helyiségenként, pontosan szabályozható, előre - akár távolról is - programozható, az adott tér funkcióinak, és a felhasználó igényeinek leginkább megfelelő a hőmérséklet.
 8. Zajtalan üzemeltetésű, egyszerűen, akár telefonon át is kezelhető, nem igényel felügyeletet és karbantartást, nincs égéstermék, ezáltal gázmérgezés veszélye sem áll fenn.
 9. Mivel  infrasugárzók a mennyezetre kerülnek, helytakarékos, gyorsan, egyszerűen, az adott tér, az épület szerkezetének komolyabb megbontása nélkül telepíthető.
 10. Az infrapanel panel beszerelése egyszerű és könnyű. Mennyezethez vagy falhoz rögzíthető négy csavarral a keretben előkészített nyílásokon keresztül. Az elektromos hálózathoz a gyárilag beépített vezetékkel kapcsolódik.
 11. Semmiféle karbantartási igénye nincs, élettartama korlátlan.

Igen szeretném, ha az én otthonomat is a Nap melege fűtené »

Mindez túl szépen hangzik? Előfordulhat, de kérem, higgye el, az a fűtési mód egyszerűen ennyire nagyszerű. Gondoljon csak arra, hogy ez igazából pontosan olyan, mintha a Napot vinné be az otthonába!

De ahelyett, hogy én próbálom meg mindezt elmondani Önnek, inkább hadd mondják el helyettem azok, akik már élvezik az infrafűtés minden előnyét…

Mit mondanak azok, akiknél üzemel egy ilyen fűtési rendszer?
Hogyan juthat hozzá Ön is ehhez a rendkívüli fűtéshez?

Ha szeretné kihasználni Ön is az infrafűtés által nyújtott előnyöket, akkor nincs más teendője, mint felvenni velünk a kapcsolatot, és mi mindenben a segítségére leszünk.

 

Igen szeretném, ha az én otthonomat is a Nap melege fűtené »

„Rendben, de előtte szeretném tudni, hogy mennyibe kerül.”

Ezt sajnos előre nagyon nehéz lenne megmondani, és nem szeretném Önt tévútra vezetni. Biztosan kellemetlenül érezné magát, ha most mondanék egy árat, és végül teljesen más összeg jönne ki. Hiszen tudja, ahány ház, annyiféle megoldás.

De szeretném megnyugtatni, az infrafűtés nem kerül csillagászati összegekbe, még a rengeteg előnye ellenére sem! Általában egy cirkófűtés kiépítési költségeiből egy infrafűtés is biztonsággal kiépíthető.

De ne feledkezzen meg arról, hogy ezután többé nem lesz gondja a…

 • kilyukadt radiátorokra
 • az elromlott kazánra
 • a karbantartási költségekre
 • kéményfelújításra

 

…hiszen az infrafűtésnél ezekre nem lesz szüksége!

 

Igen szeretném, ha az én otthonomat is a Nap melege fűtené »

Nos, mit gondol…

…vajon megérhet egy ajánlatkérést az, hogy…

 • megszabadulhasson sok-sok nyűgtől
 • úgy rendezhesse be otthonát, ahogy csak akarja
 • bevigye otthonába az örök nyarat, és olyan lehessen, mintha nem is volna tél többé
 • csökkentse a szálló por miatt kialakuló allergiás reakciói rizikóját
 • minimalizálja az aggasztó penészfoltok kialakulásának lehetőségét
 • és legalább a fűtés karbantartásával ne kelljen foglalkoznia többé

 

Sanyo klima